روغن زیتون مدتهاست که سالمترین چربی موجود در جهان محسوب میشود.
هومر شاعر یونانی آن را “طلای مایع” نامیده است، در حالی که بقراط، که به طور روغن زیتون طبیعی بدون بو گسترده پدر علم پزشکی شناخته می شود، از آن به عنوان “شفا دهنده بزرگ” یاد می کند.
با این حال، همه روغن زیتون صنعتی به یک اندازه ایجاد نمی شود. بیشتر مزایای سلامتی مشهور مرتبط با روغن زیتون در واقع به یک درجه تعلق دارد: روغن زیتون فوق بکر.
روغن زیتون فوق بکر صرفاً با روش های مکانیکی و بدون استفاده از گرما یا حلال های پتروشیمی قوی که برای تولید روغن زیتون تصفیه شده و تقریباً هر روغن خوراکی دیگری استفاده می شود، ساخته می شود.
در نتیجه، روغن زیتون طبیعی خوراکی فوق بکر ترکیباتی را حفظ می کند که فواید سلامتی متعدد آن را به ارمغان می آورد.
هزاران مطالعه منتشر شده است که مصرف روغن زیتون فرابکر را با طیف وسیعی از فواید از ویژگی های شناخته شده آن برای سلامت قلب و موارد مبهم تر، مانند افزایش تستوسترون در مردان با سطوح ناکافی، مرتبط می کند.
اما چه چیزی روغن زیتون فرابکر را بهتر از بقیه می کند؟ و چرا دقیقاً “طلای مایع” هومر برای شما خوب است؟
چربی های تک غیر اشباع باعث سلامت قلب می شوند
برای هزاران سال، مردم حوزه مدیترانه روغن زیتون را به عنوان منبع اصلی چربی رژیم غذایی مصرف می کردند.
شواهد حکایتی حاکی از آن است که آنها زندگی طولانیتر و سالمتری نسبت به همسایگان خود در شمال و آن سوی اقیانوس اطلس دارند که چربی حیوانی مصرف میکنند.
در سال 1958، Ancel Keys، فیزیولوژیست در دانشگاه مینه سوتا، فرض کرد که بین رژیم غذایی افراد و حوادث مشاهده شده بیماری عروق کرونر قلب همبستگی وجود دارد.
- منابع:
- تبلیغات: