با شکلات قهوه کوپیکو بدون فندک در جنگل آتش روشن کن

استیلبن ها یکی دیگر از ترکیبات رایج در دانه کاکائو رسوراترول است.

نام شیمیایی این ترکیب 3،5،40 -تری هیدروکسی استیلبن است.

می توان آن را به دو شکل طبقه بندی کرد، فرم سیس و تبدیل.

در این دو شکل، شکل cis شکل فعال است (Hurst et al., 2008).

شکلات قهوه کوپیکو به دلیل شباهت ساختار با استروژندی اتیل استیل‌بسترول مصنوعی، گاهی به آن فیتواستروژن نیز می‌گویند.

رسوراترول و تمام مشتقات آن انواع مختلفی از فعالیت‌های بیولوژیکی مانند فعالیت‌های ضد تکثیر، محافظت از قلب، فعالیت‌های ضد التهابی، ضد التهابی، آنتی‌اکسیدانی و غیره را برمی‌انگیزد.

این می تواند میزان کلسترول HDL را افزایش دهد و همچنین از تجمع پلاکت های خون جلوگیری می کند (Rauf et al., 2018).


اسید فنولیک اسید فنولیک به مقدار کمتری در دانه کاکائو یافت می شود.

اسیدهای هیدروکسی بنزوئیک (اسید پروتوکاتچوئیک، اسید گالیک (GA)، اسید وانیلیک (VA)، اسید سیرینگیک (SA)) یا اسیدهای هیدروکسی سینامیک (اسید کوماریک (CuA)، اسید کافئیک (CA)، اسید کلروژنیک (CHA) و اسید فرولیک (FA) )) مشتقات رایج اسید فنولیک هستند.

در میان تمام مشتقات ذکر شده از اسیدهای فنولیک، اسید گالیک (GA) بالاترین ترکیب موجود در دانه های کاکائو است.

در قسمت فوقانی دستگاه گوارش، اسید فنولیک به راحتی توسط انتشار پاراسلولی غیرفعال جذب می شود (آدام و همکاران، 2002).

در مخاط معده جذب فعال اسید فنولیک صورت می گیرد.

در معده FA، GA، CuA و CA، CHA جذب می شود (Konishi et al., 2006). در بین تمام مشتقات اسیدهای فنولیک، جذب GA بالاترین میزان را دارد.

سرعت متابولیسم آن بسیار سریع است و به سرعت پس از مصرف دفع می شود (Mennen و همکاران، 2006).

فراهمی زیستی فنولیک اسید استری شده 0.3-0.4٪ است.

هیدرولیزاسیون اسیدهای فنولیک استری شده در انتروسیت ها قبل از رسیدن به جریان خون اتفاق می افتد.

آنزیم های روده قادر به شکستن پیوند استری نیست.

اسیدهای فنولیک استری شده وارد روده بزرگ می شوند و در آنجا توسط میکرو فلور روده بزرگ متابولیزه می شوند (آزوما و همکاران، 2000).